Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétellel zárult az alapkiképzés

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2022. augusztus 12. 7:12

Huszonkilenc katona tett ünnepélyes katonai esküt Győrben, az MH. 12 Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulóterén, augusztus 11-én, csütörtökön.

augusztus 11, 2022, 170-351

A rendezvényen elhangzott: a katonai eskü a haza függetlenségének védelme, alkotmányos rendjének szolgálata iránti, egész életre szóló elkötelezettség kinyilvánítása. „Nincs a világon olyan foglalkozás a katonai hivatáson kívül, amelynek a művelői életüket ajánlják fel hazájuk védelmének érdekében. Amikor kimondták, hogy az életük árán is megvédik a hazát, kifejezték elkötelezett, meg nem alkuvó hűségüket Magyarország szolgálata iránt. Kifejezték, hogy képesek lesznek bátor, hősies helytállásra, amennyiben szükségessé válik, és ami mostantól már kötelességük.Önök azok, akik valóban akarták és fizikailag, lelkileg és szellemileg alkalmasak arra, hogy katonává váljanak – mondta az esküt tett katonákat köszöntve Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka.

augusztus 11, 2022, 170-269-2

Az ezredes hozzátette: az esküt tett katonák egy gondterhelt időszakban állnak szolgálatba. „Napjainkat folyamatos válság- és veszélyhelyzetek jellemzik. Déli határainkon fokozódik a migrációs nyomás, a koronavírus által megfertőzöttek száma napról napra emelkedik, szomszédunkban kegyetlen, szenvedésektől teli háború dúl. Ezen egyenként is nehéz kihívásoknak való megfelelés egyik garanciája a felkészült, a haza védelme iránt elkötelezett haderő. Az a közösség, aminek immáron már önök is a tagjai” – fogalmazott.

augusztus 11, 2022, 170-474

Ugi-Rácz Bálint közkatona – aki a jövőben Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis üzembentartó és javító századánál javítóként fog szolgálni - az eskütételt követően elmondta: régóta készült arra, hogy katona lehessen. Az elméleti felkészülés mellett kiemelte a fizikai állóképesség fejlesztését is, hiszen – mint fogalmazott - az alapkiképzés részeként a testedzés nagy hangsúlyt kapott sok gyakorlattal és rengeteg erősítéssel.