Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

EuropAirVenture 2009: látványosságok földön és levegőben

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. május 29. 11:43

Nem csupán egy hagyományos értelemben vett repülőnapot, hanem igazi „benzinszagú” dzsemborit rendeznek 2009. június 12. és 14. között (péntek – szombat – vasárnap) a Kalocsa-Foktői egykori szovjet katonai repülőtéren.

Az esemény egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy interaktív, azaz a résztvevők számos repülőgépet, autót vagy éppen mezőgazdasági gépet ki is próbálhatnak, de lesz a pilóták és űrhajósok kiképzésénél használatos különleges hinta és műrepülő bemutató is. A sztárokkal tűzdelt show műsor és a koncertek sem maradhatnak el, június közepén irány tehát Kalocsa, a EuropAirVenture 2009 helyszíne!

Tiszta Amerika – mondhatnánk, ráadásul nem is tévednénk nagyot, hiszen a EuropAirVenture elnevezésű eseménysorozat a tengerentúlon rendkívül sikeres, évről-évre milliókat vonzó rendezvény mintájára kerül immár negyedszer hazánkban is megrendezésre.

1595887574
 

A június közepén esedékes háromnapos rendezvény során hazai és külföldi repülőeszközök lesznek láthatóak a földön és a levegőben egyaránt. Repülőgépektől és helikopterektől a kamionokon át a versenyautókig mindenféle jármű tart látványos bemutatókat, sőt sztárok hosszú sora és szép lányok is emlékezetessé teszik a kilátogatók számára ezt a júniusi hosszú hétvégét.
Ha csak a legérdekesebb programokat emeljük ki is látható, hogy nem fog unatkozni a várhatóan többtízezres nézősereg.

1595887574
 

Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok szemkápráztató produkciója mellett a bátrak Szabó „Topi" Zoltán egykori MiG-29-es vadászpilóta mellett ülve kipróbálhatják a Bulldog típusú katonai kiképzőgépet is. Látványosnak ígérkeznek a gyönyörűen felújított oldtimer gépek szóló és kötelék repülései, UL repülőeszközök, műrepülő bemutatók, különféle járművek gyorsulási és ügyességi versenyei, „Big Foot" járművek bemutatói és sok egyéb látványosság várja immár negyedik alkalommal a nézőközönséget.

1595887574
A szervezők sétarepülést is biztosítanak különböző légi-járművekkel és hőlégballonnal, sőt akár ejtőernyős tandemugrásra is vállalkozhatnak a félelmet nem ismerő látogatók.
Rendkívül látványosak a gyors és jól manőverező rádió távirányítású (RC) jetek, és helikopterek műrepülő bemutatói is, így természetesen ezek sem maradhatnak ki a programból.

A kommandós bemutatók és a különféle ügyességi versenyek mellett a legkisebbek számára is felejthetetlen programmal kedveskednek idén június 12-13-14-én a Kalocsa-Foktői egykori katonai repülőtéren.

Az EuropAirVenture hivatalos honlapja