Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a felderítőknél

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 11. 13:42

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott Hajnal István ezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka április 7-én, Debrecenben.

20220409-mh24-ertekeles  (1)

Az értekezleten -  amelyen részt vett Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője, valamint Dominek Attila ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, Felderítő Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke - Hajnal István ezredes a tavalyi évet értékelve kiemelte az ezred által végrehajtott feladatokban történő helytállást. Szólt a járványügyi válsághelyzet enyhítésére elrendelt kórház szolgálatról, a rendőrség munkájának támogatásáról a déli határszakaszon, valamint kitért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett, új haditechnikai eszközök beérkezésére.

20220409-mh24-ertekeles  (2)

Az értékelést követően az ezred parancsnoka ismertette az idei évre meghatározott legfontosabb feladatokat és a tervezett eseményeket, illetve az egyes szakterületekre vonatkozó iránymutatását, elvárásait. Kiemelte az orosz-ukrán helyzetből adódó teendőket, amelyekben a felderítők is aktívan részt vesznek.

Sándor Zsolt vezérőrnagy megköszönte az ezred katonáinak helytállását és lelkiismeretes munkáját az elmúlt időszakban. Elismerését fejezte ki, hiszen - mint mondta - statisztikai adatok bizonyítják, tavaly a legtöbb önkéntes katona a felderítő ezredet választotta, és közülük az állomány 90 százaléka döntött úgy, hogy tovább szolgál a Magyar Honvédség kötelékében.

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese ezt követően az idei évre tervezett, a honvédség egészét érintő feladatokról beszélt és kiemelte, hogy az ország egyetlen felderítő alakulataként továbbra is számítanak a „huszonnégyesek” magas színvonalú szakmai munkájára.

20220409-mh24-ertekeles  (3)