Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovóban is megemlékeztek az egészség világnapjáról

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. április 11. 12:29

Első alkalommal emlékeztek meg az egészség világnapjáról a KFOR parancsnokságán Koszovóban, a pristinai Film City katonai táborban.

KFOR videó (1)

Az egészség világnapját minden év április 7-én, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) megalakulásának évfordulóján ünneplik, melynek fő célja, hogy felhívja a világ figyelmét az egészséghez kapcsolódó világméretű problémákra.

A koszovói békefenntartó misszió három táborából (Film City, Bondsteel, Novo Selo) 13 ország mintegy 100 katonája végzett különféle fizikai gyakorlatotokat a kora reggeli órákban. A KFOR HQ teljes parancsnoki csoportja – Kajári Ferenc vezérőrnagy, parancsnok, Luca Piperni dandártábornok, parancsnokhelyettes, John Maier dandártábornok, törzsfőnök, és Zsiros Tamás főtörzszászlós, vezénylőzászlós – együtt sportolt a nemzetközi állománnyal.

A rendezvény végén Kajári tábornok köszönetet mondott a résztvevőknek, hogy a zord időjárás ellenére jelenlétükkel bizonyították, mennyire erős és összetartó a KFOR nemzetközi csapata.