Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a területvédelmi ezrednél

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 9. 7:09

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél április 7-én, Szolnokon.

Évértékelő_MH2TVE (2)

A rendezvényen részt vett dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese, valamint a területvédelmi ezred vezető és berendelt állománya.

Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka évértékelőjében összefoglalta az előző év főbb eseményeit, kiemelte a tartalékos állomány létszámának dinamikus növekedését, valamint a területvédelmi ezred katonáinak hazai és külföldi gyakorlatokon történő eredményes részvételét.

Évértékelő_MH2TVE (1)

Ezt követően értékelte az ezred alárendeltségébe tartozó területvédelmi zászlóaljak által végrehajtott feladatokat. Mint elmondta: a zászlóaljak nagy szerepet játszanak a toborzás támogatásában, ami annak is köszönhető, hogy jó kapcsolatot ápolnak a helyi önkormányzati és államigazgatási szervekkel. A parancsnok hangsúlyozta: a kiképzők szakmai felkészültségének köszönhetően, magas szintű és egyben élményszerű felkészítést tud biztosítani a kiképzendő katonáknak, amelynek köszönhetően egyre magasabb létszámú elégedett és elkötelezett tartalékos állomány áll rendelkezésre.

Évértékelő_MH2TVE (3)

Vantal Zsolt ezredes az idei évre vonatkozó feladatszabásában meghatározta a már megkezdett feladatok folytatását, a hazai és nemzetközi gyakorlatokon való további, magas szintű részvételt, valamint a honvédelmi és hazafias nevelés folytatását.

Évértékelő_MH2TVE (4)

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott megköszönte a katonák koronavírus-járvány idején nyújtott kiemelkedő segítségét és azt is, hogy jelenlétükkel hozzájárulnak az ország biztonságának megőrzéséhez.

A rendezvény zárásaként Apáti Zoltán dandártábornok kiemelte a területvédelmi ezred 2018-as megalakulása óta elért eredményeit, valamint ismertette az ezredre ebben az évben váró feladatokat.

Évértékelő_MH2TVE (5)