Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éleslövészeten a területvédelmi ezred katonái

Szöveg: Stamusz Péter tartalékos százados, Gyüre Lili Mónika tartalékos főtörzsőrmester | Fotó: a szerzők felvételei |  2022. április 9. 9:16

Több mint 300 résztvevővel ezred szintű lövészetet szervezett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 2-es körzete március végén, Hajdúhadházon.

0406tloveszetnyito

A 3. Oláh Sándor, az 5. Farkas Gyula és a 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóaljak hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázis lőterén eredményesen teljesítették a különböző lőkiképzési gyakorlatokat.

A tartalékos katonák közül sokaknak ez volt az első lövészete, akik így a modulképzésben foglalt kötelező lőgyakorlaton kívül egyben a területvédelmi feladatok ellátásához szükséges békeműveleti lőgyakorlatot is sikerrel zárták.

Mivel a tartalékos rendszer jelentős részt vállal a területvédelmi feladatokban, így nagy előrelépés volt a zászlóaljak számára, hogy a vírushelyzetre vonatkozó szabályok lazítása miatt újra nagyobb létszámban hajthattak végre foglalkozásokat.