Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő és feladatszabó értekezlet Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra hadnagy |  2012. március 27. 18:31

Mindent lehet még jobban csinálni, mint tegnap − hangsúlyozta Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese március 26-án, hétfőn, az MH Altiszti Akadémia évértékelő és feladatszabó értekezletén.

Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese az idei év feladatai közül kiemelte az elsőként megrendezendő altisztavatást, amely 2012-ben – a tervek szerint rendhagyó módon – nyilvános lesz. 

A feladatszabó értekezletet Orosz altábornagy mellett megtisztelte jelenlétével Bozó Tibor dandártábornok, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Baráth István dandártábornok, az MH ÖHP Logisztikai Erők főnöke, Juhász István ezredes, a HVK Kiképzési Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke, valamint Korcsog László mérnök alezredes, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola megbízott igazgatója.

Az állománygyűlésen az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka, Mikusi Zsolt ezredes értékelte a tavalyi évet, majd az április 1-jével a parancsnoki feladatokat átvevő Horváth Gábor dandártábornok tájékoztatta az állományt a Magyar Honvédség és az akadémia előtt álló fő feladatokról. A tábornok meghatározta az alárendelt katonai szervezetek feladatait, továbbá parancsnoki elvárásait.

Mikusi Zsolt kifejtette: 2011-ben az alakulat szempontjából kiemelkedő fontosságú feladatként valósult meg a helyőrségben működő két katonai szervezet, az MH Központi Kiképző Bázis és az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola integrációja. Továbbra is magas színvonalú kiképzés és képzés folyik az alakulatnál, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Az Altiszti Akadémia épp a napokban nyerte el a C-IED T3 tanfolyam NATO-akkreditációját és vele együtt a „NATO Selected" tanfolyami minősítést.

Horváth Gábor dandártábornok feladatszabásában kiemelte: nehéz és küzdelmes év áll az Altiszti Akadémia állománya előtt, amely azonban döntő hatással lesz a szervezet további életére. A 2012-es esztendő az erőforrások optimális felhasználása mellett továbbra is a hatékonyság, a takarékosság, az ésszerűség jegyében kell, hogy teljen. 2012-re a teljes integráció mellett a kiképzés és képzés eddig megszokott kiemelkedő színvonalának megtartását, a működőképesség megőrzését, az alakulat identitásának kialakítását, a csapatszellem erősítését és a fizikai felkészültség javítását határozta meg feladatként.

Záró gondolatként megjegyezte: „Bízom önökben, és önök is bízzanak bennem! Ha közösen és egyetértésben vágunk bele az előttünk álló kihívások megoldásába, a siker nem fog elmaradni."

Fotó: Dr. Varga József