Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő és feladatszabó értekezlet Szolnokon

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2011. április 1. 12:35

Március 29-én rendezték meg az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis éves értékelő és feladatszabó értekezlete, melyen részt vett Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Gresnyer Ferenc ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség, Központi Személyzeti és Munkaügyi Osztály osztályvezetője, Birinyi István ezredes, a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség Haderőtervezési Osztály osztályvezetője, valamint meghívást kaptak a helyőrségben települő katonai szervezetek és intézmények parancsnokai is.

1595916341
Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok beszámolójában a helyőrséget érintő rövid áttekintés után kitért a főnökségek és zászlóaljak értékelésére. Elismerően említette azon alegységek vezetését és munkáját, ahol – az alegységparancsnok missziós távolléte miatt – a helyettesek végezték az irányítást. Külön kiemelte a harci-helikopter zászlóalj kabuli helytállását az AMT-I, AMT-II-ben, valamint a szállító-helikopter zászlóalj megszerzett éjjellátó képességét, mely éles körülmények között bizonyított a vörösiszap-katasztrófa alkalmával Kolontár és Devecser térségben.

A parancsnok az Előretolt Repülésirányító Csoport nemzetközi megítélését rendkívül pozitívan értékelte. Elismerően nyilatkozott az „Új lendület" gyakorlatról is, amely a bázison települt alakulatok közös tevékenységét mutatta be a Magyar Köztársaság elnökének.

Lamos dandártábornok 2011-es feladatszabásában kitért a vezetés-irányítás szilárdságának erősítésére, a repülő kiképzés folytatására, a megszerzett készségek szinten tartására, a jogosultságok megtartására, a repülési feladatok folyamatos kockázatelemzésére. Feladatul szabta a következetes ellenőrzést, a szilárd fegyelmi követelménytámasztást, a szakmai ismeretek szélesítését más fegyvernemek sajátosságainak megismerésével. Mindezek mellett fontosnak ítélte meg a kiképzés korszerűsítését, a zéró toleranciát, tudatos környezetvédelmet. 

A beszámolót követően Orosz Zoltán altábornagy, majd Kovács József vezérőrnagy is elismerően nyilatkozott a bázis előző évi munkájáról. Rávilágítottak az idei esztendő kihívásaira, és kérték a körültekintő, problémamegoldó munkavégzést.

1595916341
 
1595916342
 
1595916342