Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ex Libris Díj az Összhaderőnemi Parancsnokságnak

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 6. 8:52

Október 6. tiszteletére a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága Ex Libris Díjat kapott, mely 6 díszkötetben öleli át a Kárpát-medence ezredéves magyar örökségét.

Az Ex Libris Díjat az alapító, Gubcsi Lajos nyújtotta át Kovács József vezérőrnagynak, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának Székesfehérváron. Ezzel akarta megköszönni a Magyar Honvédségnek azt a véráldozatot, amelyet katonáink hoztak a honfoglalástól és a pozsonyi csatától Nándorfehérvárig,

1595908249
Mohácsig, a Rákóczi-szabadságharcig, Buda 1849-es visszafoglalásáig – és egészen Aradig, a kíméletlen megtorlásig.

„Katonáink dicső múltjára és jelen dicsőségére" – így szólt az indoklás szelleme.

Kovács József tábornok arra kérte Gubcsi Lajost, hogy az Október 23. tiszteletére rendezendő állománygyűlésen ünnepélyes keretek között, az egész állománynak is nyújtsa át a díjat.

Az Alapító Okiratból:

„A 20 kötetes albumsorozatunkból kiválasztott hat mű az ezredfordulón eleve abban a hitben készült, hogy párját ritkító méretű, hű képet ad a Kárpát-medence elévülhetetlen magyar örökségéről: irodalomról, művészetről, népművészetről, közéletről, harcról, történelmi szerepről. Visszavonhatatlanul megörökítse és vigye tovább 1100 éves múltunkat, jövőnk legszebb zálogát.

Baráti tisztelettel gondolunk arra, hogy a hazájukat a szívükben őrző magyarok mindig számíthattak azon kitüntetettek erejére, tőlünk függetlenül vagy velünk együtt, akiknek ezennel

EX LIBRIS Díjat nyújtunk át.

E díjat folyamatosan adományozzuk 2009-2033 között, éppen egy negyedszázadon át."

1595908249

 

Fotó: Galovtsik Gábor