Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2022 legnézettebb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 2. 14:02

A Katonai Filmstúdió munkatársai, az előző esztendőkhöz hasonlóan, 2022-ben is több száz videót készítettek. Alábbi listánkban a legnézettebb tízet választottuk ki közülük. (A címekre kattintva az eredeti cikk nyílik meg.)

1., Magyar golyószóró

Csongrádra, a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. székhelyére látogatott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos annak érdekében, hogy közösen tájékozódjanak az új magyar fegyvercsalád fejlesztési fázisának állapotáról.

2., A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást az ukrán határra

A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást a magyar-ukrán határ közelébe - jelentette ki dr. Ruszin Szendi Romulusz altábornagy február 24-én, csütörtökön, a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison tartott tájékoztatójában.

3., Kiszabadultak a Leopardok

Vezetési gyakorlaton vettek részt a keleti országrészbe átcsoportosított erők katonái március 22-én, kedden. A Leopard 2A4HU típusú járművek harckocsizói változó terepviszonyok mellett is bizonyították, hogy kiváló gazdái a nagymacskáknak.

4., Mesterlövész kiképzés: rajtaütés

Komplex vizsgával ért véget a mesterlövész beosztású katonák kiképzésének második, öthetes fázisa a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A felkészítés zárásaként a katonák egy lövészrajba integrálva támogató feladatokat láttak el. Összefoglaló videónkat látják.

5., Szintet lépett a Magyar Honvédség

Ez lett a magyar hadsereg új mércéje! Olyan jó katonák kellenek, amilyen jók az eszközeink! – fogalmazott köszöntőjében Orbán Viktor miniszterelnök a Rheinmetall Hungary Zrt. harckocsigyárának avatásán március 26-án, szombaton, a ZalaZone ipari parkban.

6., A Magyar Honvédség a biztonság garanciája

Továbbra is találkozhatunk katonai konvojokkal hazánk közútjain. A Magyar Honvédség katonái humanitárius feladatokban segítik a rendőrség és a Belügyminisztérium munkáját a Magyarországra menekülők fogadásában, elhelyezésében, a róluk való gondoskodásban. A katonai készenlét ugyanakkor garantálja, hogy Magyarország területére fegyveres csoportok ne sodródjanak át.

7., Hazánk az európai haditechnikai fejlesztés központjában

Rendkívül impresszívnek nevezte dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató azt a technikai képességbemutatót, amely során egy Gidrán páncélozott harcjármű fedélzetéről első alkalommal lőttek aknavetővel. A több külföldi vállalat bevonásával folyó kutatás-fejlesztési projekt célja az önjáró aknavető képesség megteremtése.

8., Jelenlétfokozás a biztonság érdekében

A Hajdúhadház mellett található Vay Ádám Kiképzőbázisról indult február 25-én, pénteken reggel, Vásárosnaménybe a Magyar Honvédség egy konvoja. A BTR-80 típusú páncélozott szállító harcjárművekből álló konvoj biztosítja a magyar katonák fokozott jelenlétét a beregi térségben, a béke és a biztonság fenntartása érdekében.

9., Az első éleslövészet

Végrehajtották az első magyarországi éleslövészetet a nemrég beérkezett Panzerhaubitze 2000HU típusú, 155 milliméteres önjáró lövegekkel. A történelmi eseménynek a Magyar Honvédség Bakonykúti település mellett található lőtere adott helyszínt szeptember 7-én, szerdán.

10., Megérkeztek hazánkba a kijelölt nemzetközi erők

Amerikai, horvát, olasz és montenegrói katonák érkeztek hazánkba július végén, illetve augusztus elején, hogy a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport (HUN eVA BG) részeként, a Magyar Honvédség kijelölt erőivel együtt elkezdjék a közös munkát.

Címkékhonvédelem