Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás „szerencse lencse”

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. január 2. 10:52

A hagyományoknak megfelelően, újév napján szerencsehozó lencsével köszöntötték a soron következő esztendőt Székesfehérváron. A megyeszékhely és a Magyar Honvédség együttműködésének kiváló példájaként szolgáló, évről évre sokakat vonzó gasztronómiai programot kerek tíz éve, 2013 január elsején hívták életre.

RCS_1540_1

A meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő ételosztó program lebonyolításához a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár helyőrségtámogató parancsnokságának étkezdéje, valamint az Alba Plaza és egy helyi vállalkozás nyújtott segítséget.

Egy adag újévi lencsefőzelékre és egy forró teára természetesen rengetegen – legyen az az ifjabb, vagy idősebb generáció – érkeztek. A szorgos honvéd kezek által készített ellenállhatatlan falatokat mintegy száz kilogramm lencséből, ugyanennyi mennyiségű debreceni kolbászból és negyven liter tejfölből készítették a dandár katonái.

A tengernyi ,,szerencse lencse” kóstoló vendég kiszolgálásában többek közt Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, valamint Vokla János ezredes, az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár parancsnoka nyújtott segítő kezet. Az eseményen Rácz István őrnagy, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori püspökség lelkésze mondott áldást.