Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fásítási hadművelet Szentendrén

Szöveg: VJ |  2009. április 9. 11:04

A madarak és fák ünnepét kissé előrehozva 2009. április 9-én az MH Központi Kiképző Bázis nagyszabású fásítási hadműveletet indított a jó levegő és a rendezett környezet jegyében.

A bázis parancsnoksága, és a jelenleg hat hetest kiképzésükön részt vevő katonák csákányt, lapátot és vödröt ragadva Isaszegi tábornok eligazítása után “szétbontotta" a facsemetéket, örökzöld növényeket, amelyek egy határozott vezényszóra megkezdték új életüket a szentendrei laktanyában.

Az esemény előtörténetéhez tartozik, hogy a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-vel évtizedes az együttműködés a laktanya területén lévő bio-erőmű üzemeltetése kapcsán, amely az erdőgazdaság fafeldolgozó tevékenysége során keletkező fűrészpor, fakéreg elégetéséből termel elektromos áramot, meleg vizet, és fűti az épületeket. A Zrt. vezérigazgatója, Lukács Sándor, készségesen teljesítette Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy kérését és 200 db facsemetét, nyírfát és rezgőfát bocsátott a bázis rendelkezésére.

Az erdőgazdaság munkatársai bemutatták, hogyan kell szakszerűen ültetni a csemetéket, majd a parancsnokok vezetésével a katonák megkezdték az ültetést az előre kiásott gödrökbe. A fatelepítésből nem maradt ki a 11-es út laktanya előtti szakasza sem.

Bár az elültetett facsemeték csak évek múlva adnak hűsítő árnyat, a katonák, akik azokat ültették, már most jóleső érzéssel gondolhatnak arra, hogy ők is tettek valamit környezetükért.

Címkékkiképzés