Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A lányok különösen érdeklődnek az egyenruha iránt

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. április 9. 12:09

A Szentendrei Helyőrségi Klubban megrendezett Toborzó Napra közel hetven olyan fiatal látogatott el, akik jelenleg középiskolában tanulnak, még pályaválasztás előtt állnak de érdeklődnek a Magyar Honvédség, a szerződéses vagy hivatásos katonai szolgálat iránt. Az érdeklődök közt szép számmal akadtak lányok is.

A rendezvény Koncz János nyugállományú ezredes, a helyőrségi klub intézményvezetőjének köszöntőjével kezdődött, majd Szilágyi András őrnagy, a Toborzó és Érdekvédelmi Központ fővárosi toborzóirodájának vezetője vette át a szót. Előadásában bemutatta a szerződéses katonai szolgálat előnyeit, a jelentkezés feltételeit, módját, részletesen beszámolt az alkalmassági vizsgálat egyes elemeiről és a katonákat megillető illetményről, juttatásokról.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a MH Központi Kiképző Bázis parancsnoka tájékoztatta a résztvevőket a bázis rendeltetéséről, feladatairól, mindennapjairól. Korcsog László alezredes, a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola igazgató-helyettese bemutatta az iskolán folyó oktatást, kiemelten szólt a nyelvi részleg munkájáról, a nyelvi képzés eredményeiről.

1595885766
 

A program további részében Merész Róbert főtörzsőrmester, az MH KKB kiképző tiszthelyettese beszámolt missziós tapasztalatairól – többek között Afganisztánban is szolgált hadműveleti tiszthelyettes beosztásban -, annak anyagi és szakmai előnyeiről, majd Szabó János nyugállományú vezérőrnagy felvázolta életútjának fontosabb állomásait, a katonai szolgálat vállalásától egészen a tábornoki kinevezésig.

Végezetül Kocsi László alezredes, a HM KTF munkatársa összefoglalta a Toborzó Napon elhangzott információkat, és megerősítette, hogy az érdeklődő fiatalok számára a Magyar Honvédség stabil, kiszámítható munkahelyet jelent.