Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyelmezett klipforgatás harci járművekkel

Szöveg: Kánya Andrea |  2009. július 4. 8:12

L.L. Junior Merre visz az út? című dalához készült videoklipjében a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem százötven tanulója vonul fel; a klip – amelyhez az egyetem két harckocsit is kölcsönzött –  az Ócsai Kiképzőbázison készült. A rapper fellép a vasárnapi honvédségi Esélyegyenlőségi Napon is Debrecenben.

L.L. Junior legújabb klipjében egy szerelmes fiút játszik, aki elbúcsúzik kedvesétől. A dalnak azonban nemcsak romantikus tartalma van, hiszen Junior a hazaszeretet és az összetartás jegyében is énekel. „A dalt egy barátom írta, akinek édesapja katona volt. Később együtt átírtuk a nótát. Azt akartuk, ne csak apa-fia kapcsolatról legyen benne szó, hanem a szerelmesek is megtalálják a számukra fontos üzenetet. Ezen kívül a dal magában hordozza a hazaszeretet és az összetartozás üzenetét, valamint a háború is megjelenik benne – erről szól a ‘lehet, hogy holnap a szívemet egy eltévedt golyó tépi szét’ sor is" – mondta a honvedelem.hu-nak L.L. Junior.

1595889008
„Egyébként mindig ki akartam próbálni, milyen katonának lenni. Tizenhárom éve vagyok a zenei pályán, de ilyen fegyelmezett klipforgatáson még sohasem vettem részt", mesélte Junior. „A történet egy roma és egy nem roma fiú kapcsolatáról szól. A klip elején a nem roma srác ellöki a roma fiút, majd mikor bajba kerül, a roma katona segít neki, és barátságot kötnek. Azt gondolom, a származástól független összetartást hangsúlyoznunk kell – ez egy fontos társadalmi üzenet a mai magyarországi helyzetben", mondta az énekes.

Junior azt is elmesélte, a forgatáson megmutatták neki, hogyan kell vigyázban állni. „Ezen kívül szerettem volna egy olyan jelenetet is, mikor együtt menetelek a katonákkal. Ezt le is forgattuk, de végül nem került bele a klipbe, mert nem csináltam túl jól", mondta nevetve a rapper, aki gyerekkora óta rajong a háborús filmekért. „Nagyon szerettem a katonákról szóló filmeket, a kedvencem a Híd a Kwai folyón, és nagy tisztelettel vagyok az egyenruha, a katonás fegyelem iránt. Ugyan én már nem tartozom a sorköteles generációhoz, ám így is rajongok a hadseregért."

1595889008
 

Nagy Kálmán, okl. mk. ezredes, a ZMNE kancellárja a honvedelem.hu-nak úgy fogalmazott: „A honvédség két éve elkezdett egy komoly kommunikációs és marketing-tevékenységet. Junior klipjével szeretnénk megmutatni, hogy a Magyar Honvédség egy olyan szervezet, amely szívesen látja a fiatalokat. E videóval olyan célközönséget is elérünk, akiket eddig nem", mondta a kancellár, aki ugyan a klipben nem, a forgatásról készült werkfilmben azonban szerepel. „Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk mi is és Junior is, nézzük csak meg a Youtube-on látható hozzászólásokat", tette hozzá.

L.L. Junior fellép a vasárnapi honvédségi Esélyegyenlőségi Napon is, ahol bizonyára hallható lesz a Merre visz az út? című dal is. A programok 9.45-kor kezdődnek a Bocskai István Lövészdandárnál (Debrecen, Füredi u. 59-63.), a rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A videoklip itt tekinthető meg.