Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverropogástól volt hangos Bakonykúti

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2021. november 26. 8:31

Fegyverropogás törte meg a bakonykúti hegyek csendjét november 23-24-én, hiszen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái általános lőkiképzést hajtottak végre a Berki Ferenc gyalogsági lőtéren.

Lőkiképzás_MH43 (6)

A békefenntartói feladatra kijelölt személyek felkészítése a hivatásos állomány lőkészségének fenntartására szolgált. A komplex lőkiképzésen a katonák - évszaknak megfelelő hadi gyakorló öltözetben, rohamsisakban, egyéni fegyverzettel - békeműveleti pisztoly-, illetve gépkarabély lőgyakorlatot hajtottak végre, amelynek során állóhelyből, gyalogsági fegyverekkel, anatómiai célokra irányították fegyvereiket.

A több, mint harminc fő részvétele mellett zajlott éleslövészetet komplex lőelőkészítő foglalkozás előzte meg, ahol a bemutatásra és a pisztolyok, gépkarabélyok szét-és összeszerelésére helyezték a hangsúlyt. A sorakoztatást, majd csoportokra osztást követően a honvédek végrehajtották a gyakorlatokat, tízperces váltási rendnek megfelelően, valamint hat kilométeres menetgyakorlatot is teljesítettek. A feladatokat fegyverkarbantartás zárta.