Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvertechnikus jelöltek látogattak a műszaki ezredhez

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2022. február 5. 15:22

A csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium 13. évfolyamos diákjai látogattak Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez.

Szentes_diákok (8)

A csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium 2020 szeptemberében csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Abban az évben csak a 9. és a 13. évfolyamon indult el a honvédelmi nevelés, összesen 38 diákkal. A nagy érdeklődés miatt a 2021/22-es tanévben az iskola a nappali képzés mellett közel 150 tanulóval már esti oktatást is indított. A növendékek a technikusi képzés mellett naponta két-három tanórában sajátíthatják el a katonai alapismeretek - amiben a szentesi alakulat felkészített oktatói is aktívan részt vesznek. A diákok elméleti felkészítése mellett az is fontos, hogy testközelből megismerjék a Magyar Honvédséget.

Szentes_diákok (3)

A 13. évfolyamos, fegyvertechnikai technikus szakon tanulók azzal a céllal töltöttek el egy napot a műszaki katonákkal, hogy lehetőség szerint megismerjék az ezred felépítését, feladatait és gépjárműparkját. A tanulmányi kirándulás első programja egy alakulatbemutató előadás volt, majd a diákok tájékoztatást kaptak a Magyar Honvédség búvárjainak múltjáról és jelenéről, illetve feladataikról. A bátrabbak egy orvosi vizsgálatot követően csobbanhattak is az ezred kiképző medencéjében, a búvárbázison. Ezt követően az alakulat alegységeinek munkájával és haditechnikai eszközeivel ismerkedhettek meg, a nap zárásaként pedig megtekinthették a csapatmúzeumot.