Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlesztések az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumában

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2020. november 2. 12:14

Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumában - a magas színvonalú betegellátás érdekében - folyamatos fejlesztések vannak folyamatban, amiket nem csak a koronavírus okozta járványügyi helyzet indukál. A centrumban létrejött az Akut Alapellátó Egység, valamint helyet kapott egy izolált triázs helyiség is.

20201029-MHEK-fejlesztesek 01

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik rendelete határozza meg annak az Akut Alapellátó Egységnek a létrehozását, amelynek kialakítása a Honvédkórház és a Róbert Károly körúti Sürgősségi Centrumában megtörtént. Az itt elvégzett elsődleges vizsgálat alapján a triázs szakember döntést hoz arról, hogy a beteget hová irányítja tovább. Ennek köszönhetően a kevésbé sürgős, halasztható esetek másfajta betegúton kapják meg a szükséges ellátást, mint a kritikus és súlyos állapotban lévő betegek.

20201029-MHEK-fejlesztesek 02

A székhelyen található Akut Alapellátó Egység berendezése még folyamatban van, a végső berendezést követően úgy fog kinézni, mint egy teljeskörűen felszerelt vizsgálóhelyiség.

A centrum bejáratánál már a tavaszi járványügyi helyzet megkövetelte az elkülönített triázs helyiség kialakítását. A korábban paravánokkal kialakított várótermi rész elszeparálása a mostani korszerűsítés során mobilfalakkal történt meg, amik jelentősen növelik a tér funkcionalitását és stabilitását, létrehozva ezzel az izolációt. A vizsgálati helyiségek létrehozásával az intézmény Sürgősségi Centruma két vizsgálóval bővült, amely lehetővé teszi több beteg egyidejű, gyorsabb vizsgálatát.

20201029-MHEK-fejlesztesek 03