Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlődő magyar-szerb sportkapcsolatok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: dr. Schmidt Ádám hivatalos Facebook-oldala |  2024. február 2. 10:42

A magyar-szerb sportdiplomáciai kapcsolatok építéséről, valamint a sport területét érintő együttműködésekről tárgyalt Belgrádban dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Zoran Gajic szerb sportminiszter.

Szerb_röpi másolat

A találkozót követően a két vezető közös egyeztetésen vett részt Bögöly Gyulával, a Magyar Röplabda Szövetség és Mester Gyulával, a Szerb Röplabda Szövetség elnökével, amelynek során a sportszövetségek együttműködési megállapodást írtak alá.

„Rendkívül jó a kapcsolat az országaink között, amit úgy gondolom, hogy a sport területén is mindenképp hasznosítani érdemes” – fogalmazott Schmidt Ádám, aki a szerb sportminiszter meghívására érkezett január 31-én Belgrádba.

A két ország röplabda szövetségei az oktatás és az edzői munka terén együttműködnek, fejlesztik a sportág utánpótlás rendszerét és a klubok együttműködését, valamint népszerűsítik és elérhetővé teszik a röplabdasportot mindkét országban.

Tavaly januárjában Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerbiai látogatása alkalmával találkozott a szerb sportminiszterrel, akivel egyhangúan szorgalmazták a szomszédos országok közötti együttműködés szorosabbá tételét.