Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feladatszabó értekezlet Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. március 29. 10:36

Március 25-én Mikusi Zsolt ezredes, az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) parancsnoka értékelő és feladatszabó értekezleten szólt az elmúlt évben végrehajtott feladatokról, valamint meghatározta 2011 fő teendőit. A rendezvénynek a bázis művelődési központjának színházterme adott otthont. 

1595916308
Az alakulat értékelő és feladatszabó értekezletének első részében
Mikusi Zsolt ezredes tájékoztatta az állományt dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök 2010-es értékeléséről, valamint a Magyar Honvédség előtt álló idei feladatokról.

Az MH KKB parancsnoka megfogalmazta a vezérkari főnök elvárását is, melynek középpontjában a szigorú, követelménytámasztó, következetes, és emberséges parancsnoki munka áll.

A célok elérése érdekében pedig a következetesség és szakmaiság, az erkölcsi megújulás és hitelesség, a kiképzési rendszer korszerűsítése, a humánszolgálati rendszer megszilárdítása, és a honvédség erkölcsi, morális, fegyelmi helyzetének megerősítése a legfontosabb teendő – emelte ki az MH KKB Parancsnoka.

Az értekezlet második részében került sor a kiképző bázis tavaly végzett feladatainak értékelésére. Szó esett a kétszeri parancsnokváltásról, és a kiképzésről is, amelyet az alakulat katonái megfelelően és eredményesen hajtottak végre – jelentette ki Mikusi Zsolt ezredes.

1595916308
A parancsnok külön kitért a nemzetközi feladatokra, s megállapította, hogy az MH KKB eredményesen és magas szinten biztosította NATO C-IED konferencia, a Képezd a Kiképzőt tanfolyamok, az ACT-NATO Iskola, az ISAF RC N konferencia, valamint a Hadszíntéri helyszínelő (WIT) tanfolyam végrehajtását.

A 2011. évi feladatokkal kapcsolatban Mikusi ezredes a fő hangsúlyt a törvényes rend és fegyelem betartására; a szabályzók, előírások szerinti élet megszervezésére; a  gazdaságosság, takarékosság, hatékonyság révén a működőképesség megőrzésére; az emberségesség, felelősség tudat erősítésére; a szakmaiság, kompetencia, előrelátás, alkotó gondolkodás érvényesülésére; valamint a munkában, az öltözködésben és a felkészültségben az igényesség megkövetelésére helyezte.

 

Fotó: A szerző felvételei