Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerződés az MTI-vel

2011. március 29. 9:30

Együttműködési szerződést írt alá Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója és dr. Gubcsi Lajos, a Zrínyi Média ügyvezetője. Ezzel a lépéssel a Zrínyi – katonai hírügynöksége révén – a nemzeti hírügynökség szerződéses partnerévé vált. A hír bejelentésére a Film- és fotóstúdió ünnepélyes avatási ünnepségén került sor.

Az elmúlt év végén kezdődtek a tárgyalások az MTI vezetőivel annak lehetőségéről, hogy a Zrínyi Média – mintegy katonai hírügynökségként – vállalná a nemzeti hírügynökség részére a honvédelmi témájú hírek és háttéranyagok szolgáltatását. Az együttműködés célja az, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak az MTI napi hírkínálatában a honvédelmi tárcáról és a katonai szervezetekről szóló információk.

A felek a fenti cél érdekében az alábbiakban állapodtak meg:

„Önálló katonai hírügynökség feladatainak végrehajtására a Zrínyi Média jogosult. Honlapjai, önálló hír- és lapszerkesztőségei eszközeivel, valamint a szervezetében működő Zrínyi Média Film- és Fotóstúdió révén a kor igényeinek megfelelő broadcast technikával tudósít a haderőről.

A Zrínyi Média a honvédelem, mint össztársadalmi érdek széles körű médianyilvánossága érdekében – az alapító Honvédelmi Minisztérium egyetértésével – Zrínyi Katonai Hírügynökség néven együttműködik az MTI-vel és annak Hírcentrumával.

A Zrínyi Média vállalja:

  • Zrínyi Katonai Hírügynökség néven önálló, a fenti célokat szolgáló szervezeti funkciót hoz létre, melyet Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy vezet.

  • Az MTI-t e szerződésben foglaltak szerint folyamatosan ellátja a honvédelmi ágazat híreivel.

  • Az MTI működési rendjéhez igazodva heti eseménytükröt készít.

  • Napi híreit, tudósításait és háttéranyagait felkínálja az MTI részére a www.honvedelem.hu honlapon való megjelenést megelőzően.

  • Az MTI Hírcentrum létrejötte után a Zrínyi Média Film- és fotóstúdió televíziós tudósításokat, riportokat, interjúkat kínál fel a közszolgálati médiumoknak gyártandó műsorokhoz.

 Az MTI vállalja:

  • E szerződés értelmében a Zrínyi Média által megküldött és általa fontosnak ítélt előzeteseket a napi esemény-előzetesekben kiadja.

  • A felkínált hír- és háttéranyagok közül az általa fontosnak ítélteket kiadja.
  • A hírekben feltünteti a forrást – (MTI/www.zrinyimedia.hu)

Kapcsolattartás:

A kapcsolattartásra az MTI Wéber Ferencet, a Belpolitikai Szerkesztőség vezetőjét, a Zrínyi Média Zsalakó István kiadói főszerkesztőt jelöli ki.


A napi kapcsolatot mindkét fél részéről az ügyeletes szerkesztők tartják."