Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feladatvégzés és ünneplés

Szöveg: PRT-9 szóvivő |  2010. december 27. 11:28

Afganisztánban, a PRT-9 táborában karácsonykor jutott idő a pihenésre, a versenyzésre, és az ajándékozásra is, de nem feledkeztünk meg a feladatainkról sem. Az ünnep előtt már megkezdődött a karácsonyfa feldíszítése, sokan még ajándékokat is készítettek a munkatársaiknak. Saját készítésű díszek is felkerültek a fára. A bejgli – a teherautók késése miatt – csak másnap került az asztalra.

A karácsony a legtöbb katonának egy kis pihenést jelentett Camp Pannóniában. Az egész nap játékokkal és versenyekkel telt el. Erre sokan jelentkeztek: volt itt evezőverseny, asztalitenisz, csocsó és póker. Senki nem felejtette el azonban, hogy hol vagyunk. A szolgálatban lévők továbbra is elvégezték a feladatukat.

A katonák jó kedvvel fogyasztották – a karácsonyi alkalomhoz illő, feldíszített étkezdében – az ünnepi vacsorát, amit halk karácsonyi ének dallama és gyertyafény tett meghittebbé. A helyiségbe lépőket a parancsnok és a vezénylő zászlós fogadta, amíg a pultnál a táborban lakó két amerikai alegység parancsnoka már a menüt szolgálta fel.

Vacsora után mindenki nevetve fogadta a tábort bejáró Mikulást és segítőit. Mindenki érdemei szerint kapott ajándékot. Volt, aki a Mikulástól, mások a krampusztól.

A nap zárásaként éjféli misét celebrált a tábori lelkész. Ez felidézte bennünk az otthoni emlékeket, s ez melegséggel töltött el mindenkit. A szeretet ünnepén valamennyiünknek azok jutottak az eszébe, akik kedvesek a szívünknek.

Mindenki abban a hitben tért nyugovóra, hogy a következő karácsonyt a családja és a barátai körében töltheti majd el egészségben.

 

 

Fotó: A szerző felvételei