Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi gyertyagyújtás

Szöveg: KAIA szóvivő |  2010. december 27. 10:25

Afganisztánban, a Kabuli Nemzetközi Repülőtér (KAIA) karácsonyi ünnepségén magyar ének is elhangzott. A karácsonyfát közösen díszítettük fel. Az ötlet gazdája és az esemény fő szervezője a KAIA parancsnokhelyettese, Jason Werchan ezredes volt.

A magyar katonák kezdeményező szerepet vállaltak az esemény lebonyolításában: az önkéntes éneklésre vállalkozó, katonákból álló, rögtönzött kórus két hagyományos, magyar karácsonyi népdallal készült az esti ünnepségre. Maroknyi csapat nagy lelkesedéssel díszítette fel a karácsonyfát, hogy minden készen álljon az esti rendezvényre.

Az alkonyatkor – a parancsnoki megnyitót követően – gyúltak ki az ünnepi fények. Dr. Lackner Pál dandártábornok püspöki imádságát követően a nagyobb létszámban jelenlévő nemzetek alkalmi kórusai énekeltek – saját nyelvükön – karácsonyi énekeket.

A magyar, német, brit, román, francia, belga, kanadai és amerikai dalok a lelkünket is megérintették. A háromnegyedórás ünnepség után sokan még hosszú időn keresztül beszélgettek a fa közelében, karácsonyi dalokat hallgatva.

1595911858
 

Fotó: A szerző felvételei