Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felavatták Mádl Ferenc síremlékét a Nemzeti Sírkertben

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. június 9. 16:00

„Mádl Ferenc beosztásos, nyugodt mozgású közéleti hőse volt a hazának” – jellemezte a tavaly elhunyt köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök június 9-én, szombaton, Mádl Ferenc Nemzeti Sírkertben található síremlékének felavatásán.

A Fiumei úti Nemzeti Sírkert 28-as számú parcellájában Mádl Dalma és Áder János köztársasági elnök leplezte le a tavaly elhunyt egykori államfő síremlékét.

Szellemi függetlenség, határozott cselekvés, bátorság, derű és igazságba vetett meggyőződés, így emlékezünk rá – fogalmazott beszédében a miniszterelnök, hozzátéve: Mádl Ferenc tavaly éppen a hősök napján, május 29-én adta át lelkét a teremtőnek.

A síremléket Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

Mádl Ferenc síremlékének felavatása katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint történt. Az eseményen részt vett Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka is, aki a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: az egykori köztársasági elnök – mint a Magyar Honvédség főparancsnoka – a Magyar Honvédség iránti tiszteletét szavakban és tettekben egyaránt kinyilvánította.

(További részletek hamarosan!)

Fotó: Rácz Tünde