Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felgyújtották az Afganisztánba tartó tartálykocsikat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. október 1. 13:13

Ismeretlen támadók felgyújtottak pénteken Pakisztánban legalább 30 tartálykocsit, amelyek utánpótlást szállítottak az afganisztáni NATO-csapatoknak. Egy pakisztáni félkatonai alakulat illetékese elmondta, hogy a támadók, akik körülbelül 12-en lehettek, kézifegyverből tüzet nyitottak a tartálykocsikra a Szindh tartománybeli Sikárpur városában, majd kereket oldottak.

A támadás következtében mintegy 30 üzemanyagot szállító kamion kigyulladt. Az EFE spanyol hírügynökség jelentése szerint legalább két civil égési sérüléseket szenvedett; a pakisztáni biztonsági erők azonban azt közölték, hogy a támadásban senki nem sebesült meg. Az amerikai védelmi minisztérium egyik szóvivője elmondta, hogy a történteket kivizsgálják.

Az incidens egy nappal az után történt, hogy a NATO-erők helikoptertámadásában három pakisztáni katona halt meg az afgán határnál. Pakisztán válaszul leállította a közúti NATO-utánpótlást az afgán határon, ami tovább súlyosbítja a Washington és Iszlámábád közötti feszült viszonyt.