Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Félmaraton Pol-e Khomri-ban

Szöveg: MH PRT Szóvivő |  2011. augusztus 11. 13:12

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) vállalkozó szellemű és kellő kitartással rendelkező katonái fizikai állóképességüket mérték össze a napokban megrendezett III. Pol-e Khomri Félmaraton elnevezésű futóversenyen.

A lelkes indulóknak nagyon korán, hajnali 4 órakor kezdődött a napjuk, mégpedig az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálattal. A korai kezdés a magas nappali – akár 40–42 Celsius-fokos – hőmérséklet miatt volt szükséges. Az egészségügyi ellenőrzést követően harminc versenyző sorakozott fel a startvonalhoz. Az indulók közül többen életükben először vágtak neki egy félmaratonnak.

A 21 kilométeres táv – amely 34 kört jelentett a tábor kerítésén belül – rajtjánál a misszió törzsfőnöke köszöntötte az indulókat, majd a mezőny háromnegyed ötkor elstartolt. 

A kijelölt pálya – több emelkedővel, illetve lejtővel tarkítva – 621 méter hosszú volt, nagyjából a fele betonozott, a többi pedig murvával borított. A versenyzők két frissítőponton vehettek magukhoz vizet, szőlőcukrot és banánt. A szervezők emellett egy vizes kaput is kiépítettek a pályán. A „hűtésre" szükség is volt, a verseny kezdetekor még csak 22 fokot mutattak a hőmérők, a végén azonban már valamivel több, mint 35 Celsius-fok volt.

A célszalagot elsőként a PRT Őr- és Biztosító Századának egyik főtörzsőrmestere szakította át, ő 1 óra 30 perc alatt teljesítette a távot. Természetesen a többi indulónak sem volt szégyenkezni valója, hiszen mindenki a megadott 2 óra 30 perces szintidőn belül futott be a célba.