Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Félszáz tálibbal végeztek a NATO-erők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 9. 20:21

Ötven-hatvan tálib lázadóval végeztek Afganisztánban a nemzetközi csapatok az afgán biztonsági erőkkel együttműködve november 8-án, kedden késő este – közölte másnap a helyi önkormányzat egyik tisztségviselője.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) szóvivője elmondta, hogy felkelők egy nagyobb csapata a keleti Paktika tartomány Barmal körzetében kézifegyverekkel és páncéltörő gránátokkal megtámadta az ISAF egyik bázisát. A nemzetközi csapatok visszavágtak, és „jelentős" emberveszteséget okoztak a táliboknak.

„A koalíciós erők repülőgépei segítették a földön harcoló erőket és bizonytalan számú ellenséget megöltek" – közölte a szóvivő. A NATO saját áldozatokról nem tett említést.

Az észak-vazirisztáni törzsi területeken, a pakisztáni határ közelében található Paktika tartomány az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel és a tálibokkal szövetséges Hakkani-hálózat egyik központja. Az elmúlt időkben az afganisztáni felkelők meglehetősen aktívak voltak, és több látványos merényletet hajtottak végre, köztük a kabuli amerikai nagykövetség elleni támadást szeptember közepén.