Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felügyeleti elöljárói ellenőrzés az ezrednél

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2012. április 25. 19:20

Parancsnoki jelentéssel és alaki szemlével kezdődött meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred MH Összhaderőnemi Parancsnokság-szintű átfogó ellenőrzése. A kéthetes ellenőrzés ideje alatt az elöljárók a személyi állomány felkészültségét, illetve valamennyi szakterületet górcső alá vesznek.

1595934915
Az ellenőrzés során felmérik az ezred működésének helyzetét; a kijelölt bizottság igyekszik megállapítani és értékelni az alakulat felkészültségét, az alapító okiratban előírt, valamint az elöljárók által meghatározott feladatok és követelmények teljesítését.
A 2010. januártól 2012. márciusig terjedő időszakot átfogó ellenőrzés helyszíni vizsgálatokkal, laktanyabejárással, okmányok visszamenőleges tanulmányozásával, számviteli és statisztikai adatok elemzésével, értékelésével, személyek jelentéseivel, valamint eszközök, anyagok leltározásával és a kiképzési foglalkozások ellenőrzésével győződik meg az ezred és a személyi állomány felkészültségéről.

Az ellenőrzés első napján Kovács Ferenc mérnök ezredes, az alakulat parancsnokának jelentését hallgatta meg Szabó István mérnök dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnökhelyettese és a kijelölt ellenőri bizottság. Majd az állomány alaki szemlén bizonyította felkészültségét.
A következő napokban az ezred valamennyi szakterülete az ellenőrzés fókuszába kerül. Kulcsszerepet kap az általános katonai, valamint a szakkiképzés felülvizsgálata. Az arrabonás katonáknak elméletben és gyakorlatban is meg kell győzniük a bizottságot szolgálatiszabályzat-ismeretükről, vegyivédelmi, műszaki és egészségügyi kiképzettségükről. A május 4-ig tartó időszakban természetesen nem maradhat el a lőkiképzés, a lövészet és a fizikai állapot felmérése sem.

1595934916

 Fotó: Sályi Gergő őrmester