Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felújítás során került elő a páncéltörő lőszer

Szöveg: Révész Renáta |  2008. augusztus 18. 12:31

Közepesen erős hetet tudhatnak maguk mögött a tűzszerészek. A 33 héten 36 bejelentés érkezet a tűzszerészekhez, melyek közül 15 volt sürgős, vagyis azonnali intézkedést igénylő. Tetőfelújítástól kezdve a földmunkáig – több helyszínen is akadt dolga a járőröknek.

Idén már 1580 bejelentést kaptak a tűzszerészek, melyből 1550 esetben már intézkedést tettek. Csupán múlt héten 36 bejelentés érkezett hozzájuk, ám összesen 66 intézkedés történt.

Dunakeszin például egy családi házhoz vonultak ki a járőrök, a felújítási tetőszerkezet-munkálatok közben ugyanis a padlásról nem csupán limlom került elő. A szokásos kacatok helyett ugyanis 3 db 20 mm-es páncéltörő lőszer és 2 db 20 mm-es repeszlőszer került elő. A tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították a veszélyes eszközöket, ahol megsemmisítették azokat.

Börgöndpusztára augusztus 12-én egy közműépítéshez érkezett az aznap szolgáló egység. A Fő utcán zajló munkálatok során került elő a földből 10 db 82 mm-es aknagránát és egy kézigránát. A szerkezeteket biztonságban megsemmisítették.

Másnap, 13-án Szécsényben egy út mellett hagyott 85 mm-es páncéltörő gránát elszállításáról, illetve megsemmisítéséről kellett gondoskodniuk a szakembereknek.

De még ugyanezen a napon Rácalmásra is mentek, ahol két db. FAB-100 típusú bomba került elő földmunkák során. A kiérkező járőr a gyújtószerkezetet kiszerelte és megsemmisítette, a bombatesteket pedig a gyűjtőbe szállították.