Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fiatalok ismerkedtek a katonai pálya lehetőségeivel

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. november 16. 13:17

Az Észak-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Miskolci Kirendeltsége az idén is megrendezte hagyományos pályaválasztási kiállítását. Az eseményen a MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Iroda szakemberei pályaválasztási kiállításon tájékoztatták az érdeklődő fiatalokat a katonai pálya lehetőségeiről.

A pályaválasztási kiállítás november 10-11-én várta a látogatókat, ahová körülbelül hatezer érdeklődő jött el, zömében iskolások, akik a továbbtanulásról és a szerződéses katonai szolgálatról kérdezősködtek. A repülés iránt érdeklődők a vadászpilóta-képzésről is átfogó képet kaphattak.

November 12-én a kiállítást állásbörze követte. Minden korosztályból érkeztek és érdeklődtek a katonai pálya iránt a toborzó iroda pavilonjánál. A nap folyamán mintegy ötven fiatalnak kínáltak fel továbbtanulási-, illetve munkalehetőséget a toborzó kollégák. A rendezvényen az egyenruhások standja mindig népszerű, méghozzá nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály körében is. A nyugdíjas katonák és a honvédséghez kötődők is felkeresték a pavilont, a legfiatalabbak pedig hasznos információkat kaptak a Magyar Honvédségről, egy lehetséges pályaképről, hivatásról.

 

Címkékkiállítás