Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fókuszban a biztonság

Szöveg: MHP Biztonságtechnikai Főnökség | Fotó: a főnökség felvételei |  2022. február 16. 16:31

Munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi szakkiképzést tartottak a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél szolgálatot teljesítő szakállomány részére február 14-én és 15-én, Balatonakarattyán.

A kiképzési rendezvényt az MHP Biztonságtechnikai Főnökség (MHP BTF) – mint a Magyar Honvédség alaprendeltetés szerinti feladatainak biztonságos végrehajtását támogató munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi feladatok tervezését, szervezését, végrehajtása irányítását és felügyeletét végző szervezeti egység - szervezte és vezette.

biztonság_kapott (1)

Beregi Csaba ezredes, az MHP BTF főnöke bevezető előadásában áttekintő képet adott a szakterületek elmúlt időszakban elvégzett feladatairól, azok megvalósulásának tapasztalatairól, s ezek értékelése alapján ismertette az előttük álló időszak fő irányait, kiemelt feladatait. Ezek közül aláhúzta a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett haditechnikai eszközök rendszerbe állításával, a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével, s nem utolsó sorban a kezelő, használó és üzemeltető állomány felkészítésével összefüggő, a biztonságot szolgáló szakmai előírások, követelmények teljesülésének előmozdítását, támogatását.

Mint fogalmazott: „a 21. századi technikát és technológiát a 21. századnak megfelelően kell telepíteni és működtetni.”

biztonság_kapott (2)

A kétnapos rendezvény keretében a résztvevők különböző foglalkozások keretében dolgozták fel a Magyar Honvédséget érintő haditechnikai, infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó szakmai feladatokat, valamint - a 2022. év MH Kiképzési Konferencia tapasztalatainak ismeretében - szó esett a kiképzésekhez kapcsolódó szakterületi feladatokról is.

Minden esetben visszatérő alapelvként fogalmazódott meg, hogy a munkavédelmi, a tűzvédelmi és a környezetvédelmi területen dolgozó szakemberek által végzett alaprendeltetéséből adódó feladatok ellátása mellett és azzal együtt kiemelt fontosságú, hogy tevékenységük egy modern szemlélettel szolgálja a Magyar Honvédség működését, fejlődését.