Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folyamatos koordináció a regionális biztonság érdekében

Szöveg: HQ MND-C | Fotó: Nagy Gábor |  2021. december 22. 10:37

A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságot (HQ MND-C) érintő kérdésekről egyeztetett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Denis Tretinjak vezérőrnagy, az HQ MND-C parancsnoka december 21-én Budapesten.

20211222-HQ MND-C (1)

Az idei év utolsó személyes találkozóján a két parancsnok ezúttal is a Székesfehérváron települő hadosztály-parancsnokság aktuális helyzetéről és a jövőbeli célok eléréséhez vezető útról tárgyalt. A vezetők többek között a parancsokság elhelyezési körülményeiről, támogatási és ellátási rendszeréről, a békeidőszaki és műveleti állománytáblák feltöltöttségi szintjéről, valamint a NATO haderő struktúrájába történő aktiválásról és a műveleti képesség kezdeti, majd teljes szintű eléréséről egyeztettek.

Mint ismert, a magyar kezdeményezésre megalakult és 2020 augusztusától nemzetközi katonai szervezetként működő parancsnokság fejlesztésével kapcsolatban Magyarországnak - mint befogadó és egyben keretnemzetnek - különleges felelőssége van, ami egyúttal az HQ MND-C eredményeinek egyik legfontosabb eleme is.

20211222-HQ MND-C (2)