Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódnak a mentesítési munkálatok

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 22. 16:56

Több helyszínen folytatták az oktatási intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség katonái március 22-én, hétfőn.

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Az alakulat a köznevelési intézmények sorát a szentendrei Templomdombi Általános Iskola mentesítésével kezdte meg március 22-én, hétfőn.

 

Szöveg és fotó: MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

* * *

MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

A dandár katonái két iskolát fertőtlenítettek Balassagyarmaton.

Szabó Csaba, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy nagyon örülnek a lehetőségnek, mivel a 370 alsó és felső tagozatos tanulóból a zárás előtt már 255 diák nem járt iskolába, náluk jellemző volt a családon belüli kontakt. A zárást ők maguk kérték egy héttel hamarabb, mint ahogy Magyarország Kormánya meghozta a döntést.

A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában az első fertőtlenítést végezték. Az iskola több telephellyel rendelkezik, most az anyaintézményben mentesítettek a dandár katonái. A közel 700 diák között és az ötven fős tanári karban jelentős számú megbetegedés fordult elő, ez is indokolta, hogy a honvédség segítségét kérték. Csábi István intézményvezető reményét fejezte ki, hogy a fokozatos nyitással tavasszal újra fogadhatják diákjaikat.

Szöveg és fotó: MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

* * *

MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

A Nagykovácsi Általános Iskolában hét katonából álló Biológiai Mentesítő Csoport MOL Hygi Flow Fortéval mentesítette a tantermeket, a közös helyiségeket, a folyosókat, valamint a vizesblokkokat.

Szöveg és fotó: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

* * *

MH Pápa Bázisrepülőtér

A sárvári Vármelléki Óvodában a katonák alkoholos fertőtlenítőszerrel permetezték végig az intézmény helyiségeit, hogy az óvodások és nevelőik biztonságos, vírusmentes környezetbe térhessenek vissza, amint azt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi.

Szöveg és fotó: Mátyás Botond Hunor főhadnagy