Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hatszázadik területvédelmi tartalékos katona írta alá szerződését a Hajdúságban

Szöveg: Smidróczki Róbert százados | Fotó: a szerző felvétele |  2021. március 22. 15:48

A szakszerű tájékoztatásnak köszönhetően a régióban élők jól ismerik a szolgálatvállalás lehetőségét. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy március 17-én Hajdú-Bihar megye hatszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos katonája kötötte meg szerződését Debrecenben.

600.ott

A 2017-ben létrehozott területvédelmi tartalékos szolgálati forma a kezdetektől fogva népszerű a megyében, hiszen évről évre magas a tartalékos rendszerbe jelentkezők létszáma.

Bár az elmúlt, kihívásokkal teli időszak és a vírushelyzet miatti korlátozások a toborzást is érzékenyen érintették, a szakterületen dolgozó katonák számos új módszert dolgoztak ki és alkalmaztak a szolgálati forma népszerűsítésére. Ennek eredménye, hogy az idén eddig már negyvenhárman írtak alá területvédelmi tartalékos szerződést.

Som Alex, Hajdú-Bihar megye hatszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos katonája március 17-én csatlakozott a Magyar Honvédséghez Debrecenben. A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium 11. évfolyamos diákja az intézmény honvédelmi orientációjú gimnáziumi osztályában tanul, az érettségi megszerzését követően katonai pályán szeretne elhelyezkedni. Elsődleges célja a honvédség tiszt- vagy altisztképzésében továbbtanulni, melynek – véleménye szerint – jó előszobája lehet a tartalékos szolgálat.

Nagy Zoltán alezredes, a 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka emlékplakettel köszöntötte Som Alexet, illetve a jubileumi szerződéskötés alkalmából szintén emlékplakettet adott át Nagy Józsefnek, a derecskei oktatási intézmény vezetőjének, megköszönve az iskola honvédelmi nevelés, illetve katonai toborzás szakterületeken nyújtott támogatását.