Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Forgalmas a KFOR magyar könyvtára

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy<br /> |  2010. január 12. 13:20

Több mint félezerszer nyomták le az utóbbi öt hónapban a szabvány-konténer kilincsét, melynek ajtaján ez áll: Hungarian Library. A Villaggio Italia tábor magyar könyvtárának elismerésre méltó forgalma lett. A KFOR Kontingens békefenntartóinak negyede törzstagnak számít itt.

Susa Mária törzsőrmester, raktáros, délelőttönként tíztől délig, délutánonként háromtól hat óráig várja a missziósokat. Az ötvenfős törzsközönség havi, illetve heti rendszerességgel él a kölcsönzés lehetőségével.

A legfontosabb, hogy a könyvtár telepítői egyáltalán lehetővé tették, hogy olvasnivalóhoz, zenéhez, filmekhez jussanak a katonák.

Mintegy 900 külföldi és hazai kötetből válogathatnak. A választékra nem lehet panasz.A nagy magyar költők gyűjteményes munkáitól kezdve, a legkülönbözőbb szépirodalmi alkotáson keresztül, a népszerű fantasy olvasmányokig kedvükre válogathatnak olvasók.

A műfaj barátai 450 DVD filmből csemegézhetnek. A CD válogatásba minden zenei műfajból kerültek lemezek. A több mint 200 disc nagy része közkedvelt popzene. A konténernyi könyv, film és cd gyűjtemény a körletek laptop-játékainak alternatívájává vált.