Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Forradalmi Forgatag a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív |  2022. március 14. 8:45

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várja a látogatókat a budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden, a március 15-ei nemzeti ünnepen - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

forradalmi forgatag - beharangozó

Azt írták: a Forradalmi Forgatag rendezvénye tizedik alkalommal kínál egésznapos programokat március 15-én a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók előadást hallhatnak „Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc fegyverei” címmel 11, 13 és 15 órakor. Emellett - a szokásoknak megfelelően - idén is kézműves foglalkozásokkal várják a kisebbeket. A gyerekek huszárcsákót, zászlót, huszárfigurát készíthetnek, valamint játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség.

A kiállítások 9 és 17 óra között ingyenesen látogathatóak a múzeumban, a díszudvaron pedig egy honvéd- és sorgyalogtábor életébe nyerhetnek bepillantást. A huszárbemutatókon kívül alaki és harcászati bemutatókat, valamint óránként kardos toborzótáncot tartanak - közölte a múzeum. A programokról részletek találhatók a www.militaria.hu és a www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalakon - írták.

Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.