Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Francia kapcsolat

Szöveg: Kis Csenge őrmester | Fotó: Farkas Zsanett őrvezető és a szerző felvételei |  2024. február 15. 9:22

Thibault Lemaire hadnagy, a francia hadsereg École Militaire Interarmes iskolájából érkezett csapatgyakorlatra az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárhoz, ahol a már szolgálatot teljesítő altisztekből és legénységi katonákból képeznek tiszteket.

DSC02668_FZs

A képzés egyik tantárgyának része a külföldi hadseregek megismerésén alapszik, ezért csapatgyakorlat, vagy tanfolyam keretében egy általuk választott NATO tagország hadseregénél kell néhány hetet eltölteniük.

A kiképzéseken való részvétel és az angol nyelv fejlesztése mellett a hallgatók megismerik a fogadó ország kultúráját is. Ennek megfelelően, Lemaire kadét az 1. Gránátos Zászlóaljnál eltöltött időszak alatt megismerkedett a hódmezővásárhelyi dandár eszközrendszerével, a Lynx KF41 és a BTR-80/A páncélozott gyalogsági harcjárművekkel, valamint részt vett a századok által szervezett éleslövészeteken. Magyarországon eltöltött ideje alatt lehetősége nyílt az ország kultúrájának megismerésére, így többek között megnézte a főváros nevezetességeit is.

A kadét – hazatérése után – a Magyarországon szerzett tapasztalatait egy előadás keretén belül osztja majd meg évfolyamtársaival.

CímkékkadétLynx