Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Füldugó kötelező!

Tartalékosok éleslövészete Hajdúhadházon

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Szidor Viktória hadnagy |  2024. augusztus 4. 14:00

Közel 130 tartalékos és szerződéses katona vett részt éleslövészeten a hajdúhadházi lőtéren. A tartalékosok számára a lövészettel ért véget a június 10-én megkezdett egységes alapkiképzés.

2024.08_hajdúhadház_éleslövészet_5

Pisztoly és géppuska szakalap lőgyakorlatot hajtott végre az az 59 fő tartalékos katona, aki az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezrednél június 10-én kezdte el alapkiképzését.

A lövészeten modulképzést választó katonák is részt vettek, akik sikerrel teljesítették a gépkarabély alaplőgyakorlatot, pisztoly szakalap lőgyakorlatot és kézigránát alap dobógyakorlatot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei 10. Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos állománya pedig a szakalap lőgyakorlat mellett SZVD távcsöves puskával és Gepárd mesterlövész puskával is lőtt.

2024.08_hajdúhadház_éleslövészet_4

„Az egységes alapkiképzés utolsó hetében vagyunk, a mai lövészet volt a program záróakkordja. Az elmúlt két hét azzal egészítette ki az öthetes képzésüket, hogy a gépkarabélyon kívül megismerték a pisztoly és a géppuska használatát is” - mondta el Szálkai István főhadnagy, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj Kiképző Század századparancsnoka. Hozzátette: szeretnék, ha nemcsak szinten tartó képzéseken vennének részt a tartalékos katonák, hanem folyamatosan fejlesztve képzettségi szintjüket, speciális fegyverekkel is megismerkednének.