Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futással ünnepeltek a különlegesek

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. augusztus 21. 15:29

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár határszolgálatot ellátó honvédei a szolnoki katonákhoz méltóan emlékeztek államalapításunk évfordulójára.

20200820_MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár  (2)

Száznál is több pár bakancs dübörgött a bajai Petőfi-szigeten augusztus huszadikán, ugyanis az ott állomásozó szolnoki katonák egy jó hangulatú sporteseménnyel ünnepelték államalapításunk évfordulóját. A határszolgálaton lévő katonák kétszer is körbefutották a szigetet, így több mint négy kilométert teljesítettek egyenruhában, kötelékben. Az alakzatot az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, Kiss Róbert ezredes vezette.

20200820_MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár  (1)

Egy jól működő katonai alakulat erejét részben az összetartozás érzése adja. Úgy mondják, egy lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme. Az összekovácsoltságot mutatja, hogy a szolnokiaknál most sem volt leggyengébb láncszem: az alakzat végig teljes maradt, és természetesen mindenki teljesítette a távot. A katonák a rövid levezető nyújtást követően visszatértek bajai szálláshelyükre, és folytatva napi tevékenységüket, felkészültek következő szolgálatukra.

20200820_MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár  (3)