Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futballisták léptek önkéntes tartalékos katonai pályára

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. március 6. 7:19

A Vasvári Városi Sport Egyesület Labdarúgó Szakosztály felnőtt csapatának tizenegy játékosa és edzőjük írt alá önkéntes területvédelmi tartalékos szerződést, március 5-én, pénteken, Vasváron.

ömt_szerződés_Vasvár (6)

Amennyiben a járványhelyzet elmúltával futballmérkőzéseket rendeznek a területvédelmi zászlóaljak között, a Vas megyei 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj kedvező helyzetben lesz.

Sásdi Imre alezredes, a zászlóalj parancsnoka elmondta: Nagy Csaba főtörzszászlós, a zászlóalj vezénylőzászlósa Vasváron lakik, jól ismeri a csapatot, így első kézből tudott a focistáknak információkkal szolgálni az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatról, amely iránt csapatszinten igen komoly volt az érdeklődés. Hozzátette: más zászlóaljaknál már előfordult, hogy a mostani alkalomhoz hasonlóan kisebb közösségek, csapatok írtak alá szerződést, de a „nyolcvanhármasoknál” még nem.

plusz egy

Tóth Balázs, Vasvár polgármestere is gratulált a labdarúgóknak, véleménye szerint bizonyos időre minden fiatal számára hasznos lenne a katonai szolgálat valamilyen formája, mert „célszerű és hasznos dolgokra” tanít.

Némiképp szokatlan módon, a focisták már a szerződés aláírásakor megkapták egyenruhájukat. A ruhapróbán rögvest kiderült, hogy bakancsban is lehet dekázni, de azért a következő mérkőzésükre a hagyományos kék-fehér szerelésükben mennek. Valószínűsíthető, hogy a kiképzés során a vasvári futballistáknak biztosan nem kell majd elmagyarázni, hogyan is működik együtt a jó csapat.