Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Georgia budapesti nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kertész László |  2020. szeptember 21. 14:10

A közelgő magyar-georgiai védelmi miniszteri találkozó kapcsán fogadta Zaal Gogsadze Georgia Budapestre akkreditált nagykövetét Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 21-én, hétfőn.

20200921-miniszter-georgiai-nagykovet  (1)

A tárcavezető a találkozón elmondta, hogy Georgia Magyarország kiemelt partnere a dél-kaukázusi régióban. Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy Magyarország mindig határozottan kiáll Georgia nemzetközileg elismert határain belüli területi integritása, függetlensége, és szuverenitása mellett. A katonai együttműködés terén támogatjuk a georgiai haderő NATO interoperabilitásának megteremtésére irányuló erőfeszítéseit és készek vagyunk a NATO csatlakozási folyamattal kapcsolatos tapasztalataink átadására a georgiai félnek – fogalmazott a miniszter. A tárcavezető továbbá elmondta, hogy nagyra értékeli Georgia NATO műveleti hozzájárulásait és a georgiai haderő katonáinak felkészültségét és helytállását a Szövetség különböző műveleti szerepvállalásaiban.

20200921-miniszter-georgiai-nagykovet  (2)

A héten megtartandó védelmi miniszteri találkozón Tbilisziben a felek áttekintik majd a jelenlegi biztonsági kihívásokat és a védelmi szektor együttműködésének aktualitásait és távlati lehetőségeit.

20200921-miniszter-georgiai-nagykovet  (3)