Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gőzerővel zajlik a kiképzés Újdörögdön

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Bankó József önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető |  2021. október 5. 16:16

MOON STAR 2021 néven rendeznek összevont kiképzést önkéntes tartalékos katonáknak Újdörögdön, október 2-8. között. A foglalkozások már gőzerővel tartanak, a résztvevőket október 4-én, hétfőn Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese látogatta meg.

36-web_fotó.Bankó József szkv

„Miért fontos a katonai híradóeszközök használata? Mit vizsgálunk először a sérültnél? Milyen részei vannak a gépkarabélynak? Mit nézzük meg következő lépésként a gépjármű átvizsgálásánál?” - egyebek mellett ezeket a kérdéseket teszik fel a kiképzők az önkéntes tartalékos katonáknak a napokban.

16-web_fotó.Bankó József szkv

A katonákat - a tábori körülményeknek megfelelően - reggel kürtjellel ébresztik, amit – a tisztálkodás és a reggeli után – a napindító sorakozó követ. Az összevont kiképzésen résztvevők 18 kiképzési helyszínen vesznek részt általános harcászati, műszaki, egészségügyi, vegyivédelmi és híradó felkészítéseken.

Kapcsolódó cikkek