Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekek is meghaltak egy pokolgépes támadásban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. február 2. 14:08

Legalább kilenc ember – köztük három gyerek – életét vesztette, és húszan megsebesültek szerdán egy rendőrőrs elleni pokolgépes támadásban az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában – közölte a rendőrség. A gépkocsiba rejtett robbanószerkezet a rendőrőrs tőszomszédságában lévő zsúfolt piacon lépett működésbe. Az áldozatok mind civilek voltak. A detonáció következtében károk keletkeztek a közeli épületekben és boltokban. A biztonsági erők körülzárták a környéket.

Juszuf Raza Gilani pakisztáni miniszterelnök elítélte az erőszakcselekményt, és hangsúlyozta, kormánya elkötelezett a terrorizmussal való leszámolás mellett.

Egy hét leforgása alatt ez volt a harmadik pokolgépes támadás az északnyugat-pakisztáni városban és a környékén. Pesavar közvetlenül a tálib lázadók bázisaként működő törzsi területek szomszédságában található.

Tavaly decemberben Liaqat Ali pesavari rendőrkapitány még arról beszélt, hogy 2010-ben csökkent a terrorcselekmények száma, ami egyértelmű jele annak, hogy a hatóságoknak sikerült meggyengíteniük a felkelőket.

Szerdán szintén az ország északnyugati részén, Mohmand törzsi területen militánsok egy csoportja megtámadott egy őrhelyet, aminek következtében három katona meghalt, négy pedig megsebesült. Javed Khan kormányzati tisztségviselő elmondta, a katonák 16 felkelővel végeztek.

Címkékterrorizmus