Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekeket ölt egy afganisztáni merénylő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. augusztus 2. 12:25

Autóba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő hétfőn Afganisztán déli részén egy rendőrségi teherautó mellett, melyen Ahmadullah Nazak, Kandahár tartomány Dand körzetének rendőrparancsnoka is tartózkodott. A merényletben öt gyermek meghalt. A támadás egy piactér közelében történt.

A rendőrparancsnok elmondta: munkahelyére tartott, amikor robbanást hallott, kiszállt a teherautóból, és akkor egy másik robbanás történt, amely a teherautóját érte. Testőre megsebesült.

Hilmend tartományban két különböző támadásban meghalt vasárnap két brit katona – közölte hétfőn a brit védelmi minisztérium. A skót királyi ezred 1. zászlóaljának katonáját Laskargáh körzetében ölték meg, halálát könnyű fegyver okozta. A másik esetben a brit királyi haditengerészek 40. kommandójának katonája Szangin település közelében járőrözés közben vesztette életét egy robbanásban.

A brit védelmi minisztérium tudatta azt is, hogy két katonájának halála nincs összefüggésben azzal a hadművelettel, amelyet a múlt pénteken indítottak „Fekete herceg" kódnéven a brit és az afgán erők Hilmend tartomány Nad Ali körzetében. A terület Mardzsa közelében helyezkedik el, ahol ez év februárjában az amerikai erők eddigi legnagyobb hadműveletüket hajtották végre.

Az afganisztáni nemzetközi beavatkozás 2001 végi kezdete óta 327 brit katona esett el az országban.