Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermeknap Afganisztánban

Szöveg: kormany.hu |  2011. június 1. 6:01

A gyermeknap nemcsak Magyarországon, hanem Afganisztánban is várva várt ünnep a kicsik számára. Idén, a gyermeknap alkalmából a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportja (MH PRT) Pol-e Khomri város egyik óvodájának és árvaházának gyermekeit látta vendégül.

A civil-katonai együttműködés keretében, a Camp Pannóniában megrendezett eseményen szegény körülmények között élő gyermekek vettek részt. Egy gyermek-foglalkoztatót alakítottak ki a katonák, ahol a kicsik – a Magyar Református Szeretetszolgálat Aid4Life által felajánlott – ceruzákkal, vízfestékekkel, zsírkrétákkal és filctollakkal rajzolhattak, festhettek, origamizhattak, mesefilmet nézhettek, majd a CIMIC-tiszt segítségével a helyes szájápolást és fogmosást tanulhatták meg.

Mindezt egy oktatófilm is illusztrálta…

A nap végén a kicsik a tábor református lelkészétől – mint a Magyar Református Szeretetszolgálat Aid4Life és a Dorcas Aid Hungary képviselőjétől –, valamint a PRT-tól ajándékcsomagokat kaptak. A hátizsákok kézzel kötött takarókat, különböző játékokat, gyermekruhákat, lábbeliket, és játszó-sátrakat rejtettek.

A katonáknak sikerült mosolyt csalni a gyermekarcokra – ha csak arra a pár órára is –, hiszen ők nem tudnak mindig felszabadultan nevetni, akik árván, egy intézetben nőnek fel, sokszor nélkülözve és reménytelenül.

A kicsik vidáman, énekelve és a legközelebbi viszontlátás reményében köszöntek el.

 
 


 (Kép és szöveg: PRT-szóvivő)