Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győrbe látogatott az egykori parancsnok

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2010. november 29. 12:00

Hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett dr. Varga László mérnök dandártábornok, és hazai tartózkodása alatt átvette doktori oklevelét is. A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred előző parancsnoka az Oroszországi Föderáció, valamint az Örmény és a Belorusz Köztársaság véderő attaséja az örmény védelmi miniszter kíséretében tett hivatalos látogatást Magyarországon.

Varga dandártábornok tábornok még november 9-én, szolgálati elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a Tudomány Napja alkalmából rendezett ZMNE ünnepi szenátusi ülésen, így nem állt módjában doktori esküjét letenni, és Phd doktori oklevelét átvenni. A mostani látogatás alkalmat teremtett számára, hogy mindezeket pótolja.

1595910655
November 25-én délután Dr. habil. Ujj András ezredes, a ZMNE tudományos rektorhelyettese, a Kossuth Lajos Hadtudományi Kar megbízott dékánja irodájában fogadta Varga tábornokot, aki családja jelenlétében vehette át doktori oklevelét.

A negyedik hónapja Oroszországban tartózkodó tábornok elmondta, hogy jól érzi magát, az akklimatizációs időszak végén jár, megbarátkozott új teendőivel, az eltelt időszakban Örményországot és Belorussziát is felkereste, lévén a két köztársaság akkreditált katonai attaséja is. 

„Hiányzik a csapat! Üdvözlök mindenkit, sok sikert kívánok mind szakmai ügyekben, mind másban, legyen az foci, teke, tenisz, bármi…Jó szórakozást kívánok a közelgő Borbála-bálhoz!" – üzente egykori katonáinak dr. Varga László dandártábornok

1595910655
 

Fotó: ZMNE