Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győzelem a román katonák felett – teniszben

Szöveg: Demeter Ferenc |  2008. augusztus 6. 18:43

Nemzetközi katona teniszverseny színhelye volt a veszprémi Honvéd pálya. A Román Légierő válogatott csapatát a Veszprémi Honvéd Egyesülete látta vendégül és fogadta a vendégek kemény adogatásait. A háromnapos programban egyéni és páros mérkőzések szerepeltek.

Chemelik Ernő őrnagyot keressük a rendezvénnyel kapcsolatos információk megszerzéséhez. Most is éppen teniszezik, párosban helyosztó mérkőzést vívnak egy román párossal.

Hétfő délután a meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően közeledik a vihar, így a pályán lévők is belátják, hogy az idő kezd rosszra fordulni, másrészt a három napban már meglehetősen elfáradtak.

Kik a verseny résztvevői és milyen rendszerben zajlottak a mérkőzések?

Régi ismeretségből jött a verseny ötlete. A Román Légierő testnevelő tisztjével igen jó a kapcsolatom. Sok sportrendezvényen találkoztunk már és közös ötlet volt, hogy teniszben is össze kellene mérni a tudásunkat. Szerencsésen összejött ez az elképzelés, támogatást kapott elöljárói körökben is és a veszprémi pálya egy nagyon ideális hely az ilyen rendezvény megtartására.

Milyen eredmények születtek?

Az első napon 5 : 1 arányban hozták a győzelmet a hazai pálya előnyét élvező hazaiak. A második forduló kiegyenlítettebb lett, itt 3 : 3 eredmény született. Látható, hogy az erőviszonyok nagyon kiegyensúlyozottak, az egyéni versenyekben nagy küzdelmek voltak. Volt olyan mérkőzés, ami több mint három óráig tartott.

Az első és második nap után a hazaiak 8 : 4 –re vezettek.

A páros küzdelmek hétfőn a sorsolással kezdődtek. Direkt kieséses küzdelemben alakult ki a végső sorrend.

A páros mérkőzések győztesei:

I.helyezettek:László Norbertés Molnár Zsolt.

II. helyezettek: Sztraha László ésCvetkó Attila.

III. helyezettek: Pilat Ionel ésRemus Sucin.

A résztvevők lelkesedését tükrözi, hogy – bár nem volt elvárás – a további helyezéseket eldöntő mérkőzéseket is lejátszották.

Milyen egyéb mérleggel zárult a rendezvény?

Ketten kaptak napszúrást a nagy melegtől, de szerencsésen megúsztunk minden egyéb balesetet.

A küzdelemben résztvevőket a megjelenésük, tenisztudásuk alapján neveztük el és ma már csak így hívjuk őket. Ez egy új névadó ünnepség volt. Ezért kapta például Pisti a Fal nevet, mert a románok szerint minden labda visszapattant róla!

A legnagyobb eredmény az, hogy folytatás következik, mert a románok jövőre vissza szeretnének vágni és erre a hazai pályán meg is van minden esélyük. Most szerencsénk volt, a fiatalok jól teljesítettek.