Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győzelem-napi díszszemle Oroszországban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. május 5. 20:42

Oroszország senkit nem fenyeget, de a május 9-i díszszemlével demonstrálni kívánja, hogy védelmi téren újjászülettek a lehetőségei – mondta egyebek közt Vlagyimir Putyin elnök, aki e minőségében utoljára találkozott a kormány tagjaival hétfőn.

“Ez nem kardcsörtetés, senkit sem fenyegetünk, senkit nem kényszerítünk semmire, mindenből van elég, de demonstráljuk növekvő védelmi lehetőségeinket" – mondta.

Az ország előtt álló feladatokról szólva kiemelte az innovatív gazdaság kiépítésének, az államigazgatás hatékonyabbá tételének, a nyugdíjrendszer megerősítésének, valamint az új szociális fejlesztési politika megvalósításának fontosságát.

Kijelentette: ezeknek és a többi feladatnak a megvalósítása közvetlenül érinti az állampolgárok millióit, akiknek a mai élete és jövendő kilátásai jelentős mértékben függnek a kormány munkájának eredményétől.

Felszólította a kormány és az elnöki adminisztráció szintén jelen lévő tagjait, hogy a lehetséges legnagyobb felelősségtudattal közelítsék meg Oroszország fejlesztésének hosszú távú programját, és érjék el a kijelölt feladatok pontos megvalósítását. Végül köszönetet mondott a nyolcévi közös munkáért, és sok sikert kívánt az Oroszország javára folytatandó további munkához.

A távozó elnök szerdán adja át a hatalmat Dmitrij Medvegyev megválasztott elnöknek, aki várhatóan már másnap kinevezi miniszterelnökké.