Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

H145M átképzés Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. április 16. 9:55

Elindult a Magyar Honvédség első H145M elméleti átképző tanfolyama április 12-én, hétfőn, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

H145_tanfolyam_Szolnok (1)

Miközben még javában zajlik Donauwörthben, a több mint egy éve elkezdődött átképzési tanfolyamsorozat a repülőműszaki szakemberek és a pilóták számára, a mostani szolnoki felkészítés beíródik a hazai helikopterképzés történelmébe.

Az elmúlt hetekben Szolnokra érkezett HATS (Helicopter Aircrew Training System) oktatási segédeszköznek köszönhetően új képességgel gazdagodott a hazai felkészítés, így annak színvonala mára megközelíti a német, gyári átképzés minőségét. A jelentős tapasztalatot szerzett magyar helikopter oktatók a felkészültségük és az immár nélkülözhetetlen technikai háttér birtokában, magabiztosan kezdtek hozzá az átképzés első napjához.

H145_tanfolyam_Szolnok (4)

Az első tanfolyam résztvevői többnyire a tapasztalt és jelentős repült órával rendelkező állományból kerültek ki, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a megszerezett tudásukkal, javaslataikkal a későbbi átképzések színvonalát is emelni tudják.

H145_tanfolyam_Szolnok (3)