Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha ősz, akkor pályaválasztási kiállítások

Szöveg: Érsok Béla őrnagy |  2010. október 19. 12:13

A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ az idén is megrendezi „Pályaválasztási Kiállítás” elnevezésű rendezvényeit. A rendezvénysorozat egyik állomásának, október harmadik hetében, a Ráckevei Munkaügyi Kirendeltség szervezésében, a tököli városi sportcsarnok adott otthont.

A rendezvénysorozat még szeptemberben, Vácon kezdődött, majd második állomásként a repülőteréről is nevezetes pest megyei kisváros fogadta az eseményen résztvevő kiállítókat, valamint a látogatókat. A kitűnő „munkaügyis" kapcsolatnak köszönhetően, a kiállítók között megtalálható volt, az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság, Budapesten található 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központja is, mely katonai szervezet két toborzó szakemberrel képviseltette magát a rendezvényen.

A nagyszabású eseményt, köszönhetően a

1595908850
hagyományosan színvonalas kísérő programoknak, valamint a kellemes őszi időjárásnak is, a környéken található települések általános és középiskoláinak több száz diákja kereste fel, tanáraik vezetésével. Ennek megfelelően, a helyi polgármester által elmondott ünnepélyes megnyitótól kezdődően, a rendezvény kora délutáni zárásáig, a toborzók által telepített mobil toborzó ponton sem volt megállás, a két katonatiszt folyamatosan tájékoztatta az érdeklődőket a továbbtanulás, valamint a szerződéses katonai szolgálat nyújtotta lehetőségekről. Emellett, a legfiatalabbak körében, a hatástalanított fegyverekkel történő ismerkedés aratott osztatlan sikert, de fogytak bőven az újságok, valamint a katonai szervezeteket bemutató prospektusok is.

A kiállításra szánt idő így gyorsan eltelt, melynek végén a toborzók méltán reménykedhettek abban, hogy napok, esetleg hetek múlva egyre több ismerős „tököli" arc tűnik fel a központ valamely toborzó irodájában.
A rendezvénysorozat – természetesen a toborzók aktív részvételével – október 21-én, a nagy katonai hagyományokkal bíró városban, Cegléden folytatódik, majd a záró kiállításra, november 16-án kerül sor Gödöllőn.

1595908850
 

Fotó: a szerző felvételei