Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőnemi vezénylőzászlós a lövész altisztjelölteknél

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 12. 15:02

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál tartott, „Acélkocka” lövész altiszti szakmai tanfolyamot tekintette meg május 11-én Papp András főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa.

Hmvhely_vzls (1)

A felkészítés az öt lépcsőből álló altiszti képzési rendszer második moduljának a része, ahol a jövő rajparancsnokait és rajparancsnok-helyetteseit képzik – jelenleg harminchat fő részvételével.

A hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóaljnál megszervezett szakmai tanfolyam célja az, hogy az altisztjelöltek olyan meghatározó ismereteket sajátítsanak el, amelyeknek köszönhetően képessé válnak az altiszti szolgálattal összefüggő feladatok ellátására.

Hmvhely_vzls (2)

Papp András főtörzszászlós a képzés egyik elméleti foglalkozásának megtekintése után elmondta: Hódmezővásárhely a harmadik helyszín, ahol a leendő altiszteket meglátogatta. „Fontosnak tartom, hogy személyesen tájékozódjak a csapatoknál folyamatban lévő képzésekről, hiszen a kiképzők és a kiképzendők véleménye is fontos. A lövész szakmai tanfolyam jó kezekben van Hódmezővásárhelyen, mert tapasztalt lövész katonák foglalkoznak a leendő altisztekkel, akik az avatásukat követően már képesek lesznek a rájuk bízott katonákat vezetni” – hangsúlyozta a főtörzszászlós.

A több mint négyhónapos tanfolyam márciusban kezdődött, a sikeres vizsgákat követően a hallgatók különböző alakulatoknál kezdik majd meg altiszti pályafutásukat.

Hmvhely_vzls (3)